mpregneren marmer en natuursteen

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen. Het impregneermiddel hecht zich aan de binnenzijde van de poriën, waardoor de capillaire werking van de steen sterk afneemt. Daardoor wordt vloeistof niet in de steen gezogen, maar juist afgestoten.

Afhankelijk van de samenstelling werkt het middel tegen de indringing van (vervuild) water (hydrofoob) en/of vet  en oliën (aleofoob). 

Het type product moet worden afgestemd op de porositeit van de steen. Er kan worden gekozen voor een impregneer met organische oplosmiddelen of een impregneer dat watergedragen is. De keuze is  geheel afhankelijk van het type steensoort, dan wel gepolijst of gezoet. Impregneer wordt eenmalig 

aangebracht. Bij poreuze steensoorten kan het nodig zijn de behandeling te herhalen; werk in die gevallen altijd nat-op-nat.

Belangrijkste kenmerken van impregneren

• vermindering van de indringing van (vervuild) water en/of vet en oliën;

• belemmering van het vochttransport uit de constructie: waterdamp wordt beperkt verminder (met 10 tot 40%) 

  en de capillaire werking wordt sterk verminderd (met 90 tot 100%) bij een hydrofobe impregneer;

• geschikt voor toepassingen met een beperkt vochttransport uit de constructie. Wees daarop extra kritisch bij  toepassing buiten waarbij de steen hechtend is bevestigd (terrassen, massieve muren);


Wij adviseren om de vloer te impregneren hiermee heeft u uw vloer helemaal beveiligd. Dit kan ook na het Kristalliseren of Mineraliseren of reinigen van de vloer/wand. Dit kan uiteraard bij alle soorten vloeren en wanden,zowel bij marmer, graniet,leisteen, travertin, hardsteen, zandsteen en alle andere voorkomende natuurstenen vloeren.

Onze voorkeur gaat uit naar het merk Seal-Guard dat reeds vele jaren bestaat in Australië en Amerika. 

Seal-Guard heeft hier al vele prijzen gewonnen.

Het unieke van Seal-Guard is, dat 20 minuten na voegen uw wand en/of vloer geïmpregneerd kan worden, 

dit geldt voor zowel gelijmde vloeren dan wel in cement gelegde vloeren. Uiteraard hebben wij ook impregneer van Seal-Guard waarvan de kleuren van bijvoorbeeld leisteen weer opgehaald kunnen worden, of als u de glans weer naar boven wilt laten halen. 

Tevens zijn wij altijd bereid u van persoonlijk advies te voorzien. 
Sinds Oktober 2011 zijn wij aangesteld als officieel gecertificeerde “Seal-Guard® applicator” voor de Benelux .


 Wij danken hierbij Seal-Guard en de importeur/distributeur van Seal Guard voor de  Benelux.

Meer weten? 

Of wilt u een offerte aanvraag?